به گزارش خبرنگار مهر، عصر دیروز اختتامیه بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم دانشجویان در دانشکده پردیس تهران دانشگاه علوم و حدیث برگزار شد.
استاد احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی قرآن کریم در اختتامیه مسابقات قرآنی اظهار داشت: نباید اجازه بدهیم از قرائت قرآن صرفا در هنگام مرگ استفاده شود وقتی پیامبر(ص) می فرمایند نگاه کردن به قرآن عبادت است نشان دهنده این است که قرآن کتاب زندگی است.
وی افزود: پیامبر(ص) می فرمایند سوره حمد را به یک لیوان آب بخوانید به مریض دهید شفا می یابد نشان می دهد که قرآن به واقع تاثیرات مثبت فراوان از حد تصور ما در زندگی دارد حتی اگر از مفاهیم قرآن چیزی را متوجه نشویم باز الفاظ قرآن تاثیرات مثبت خود را در وجود ما خواهد گذاشت.
الفاظی زیباتر از قرآن در دنیا وجود ندارد
ابوالقاسمی عنوان کرد: امروز علوم تجربی با وسایلی مانند میکروسکوب ثابت می کند الفاظ مثبت در زیبایی شکل اشیا تاثیرگذار است چه الفاظی زیباتر از قرآن در دنیا وجود دارد. نباید به بهانه اینکه متوجه مفاهیم قرآن نمی شویم از خواندن قرآن غفلت کنیم.
قاری بین المللی قرآن گفت: نباید این ذهنیت بوجود بیاید که تاثیرات مثبت و پاداشهای قرائت قرآن صرفا در آخرت می توان دریافت کرد قرآن منشا بسیار غنی در ساخت زندگی دنیا نیز است.
وی بیان کرد: دشمنان قرآن را به عنوان کتاب جادو در جوامع دیگر معرفی می کنند در حالی که هر فرد غیر مغرض وقتی به قرآن گوش می دهد حتی اگر چیزی از آن نفهمد شیفته صوت زیبا و لطافت طبع آن می شود.
ابوالقاسمی در پایان اظهار داشت: تلاوت قرآن نیاز روزانه جسم و جان انسان است تحقیقات صورت گرفته حتی در خارج از کشورما نشان می دهد قرآن باعث آرامش افراد می شود.
اکثر قاریان کشور از قشر دانشجویی هستند
در حاشیه اختتامیه ابوالقاسمی در جمع خبرنگاران درباره نحوه شرکت در مسابقات قرآنی دانشجویان اظهار داشت: اکثر قاریان کشور از قشر دانشجویی هستند که نشان می دهد سطح اطلاعات قرآنی دانشجویی در حد قابل انتظار است و مسابقات دانشجویی این را نشان داده که مطالعه شرکت کنندگان خوب بوده است.
وی در پایان گفت: اولین کاری که یک جامعه باید انجام دهد خواندن قرآن است خواندنی که منجر به درک مفاهیم و بعد عمل کردن شود ممکن است در برخی مواقع به خواندن قرآن اهتمام نداشته باشند که این یک اشکال بزرگ است.
نباید قرآن مهجور بماند
داور بین المللی قرآن کریم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز که جمهوری اسلامی ایران در جهان بسیار مطرح است باید مسئولان اهتمام کنند با ترتیب دادن جلسات و استفاده از تجربیات استادان در این زمینه قرآن مهجور نماند.
ابانی افزود: قرآن ثقل اکبر است در دانشکده علوم حدیث باید درباره فعالیتهای قرآنی بیشتر کار شود با برنامه ریزی های دقیق و هزینه کردن به تربیت مبلغان قدرتمند در تبلیغ قرآن و مکتب اهل بیت(ع) تلاش شود.
این کارشناس قرآنی عنوان کرد: همه درباره قرآن مسئول هستند باید دانشجویان در سطوح بالا قرآنی باشند تا هنگامی که در مجامع بین المللی حضور پیدا می کنند بتوانند جواب تهمت هایی که به مسلمانان زده می شود را به وسیله قرآن خنثی کنند.
قرآن باید در اولویت یادگیری قرار گیرد
وی تصریح کرد: ما باید قرآن را در درجه اول اولویت یادگیری قرار دهیم با استفاده از دارالقرآن های متخصص و دعوت و تشویق دانشجویان در مسابقات قرآنی سبب فعالیت های قرآنی شویم.
داور بین المللی در پایان اظهار داشت: در ارتباط با فعالیت های قرآنی کارهایی انجام شده اما درباره قرآن لازم است فعالیت و هزینه های بیشتری صورت گیرد باید به جوانان قرآنی توجه ویژه شود.
در ادامه آقای احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی به قرائت قرآن پرداختند.
و در پایان برنامه برگزیدگان این اختتامیه با نامهای داود بختیاری حفط 5 جزء – خانم خسرو شاهی – خانم ناظری در بخش مفاهیم- خانم سالخورده در قرآن شناسی – خانم جانبزرگی در آشنایی با ادعیه – خانم کافی نسب در آشنایی با احکام – خانم شمس در حفظ 5 جزء – خانم خدا دوست در قرائت و ترتیل – خانم خورشیدی در حفظ 10 جزء – خانم خسروی گوهر در حفظ 3 جزء – خانم جعفری در حفظ 2 جزء – آقای روزبهانی در قرائت و ترتیل – آقای منصور سلمیانی در جفظ 20 جزء – آقای مرتضی شکوری در تحقیق – خانم درگاهی در حفظ کل – خانم ایرجی در تحقیق، اعلام شدند.
نظر شما